SAPs visjon minimerer kompleksiteten til S/4HANA skymigrering

SAPs planer for å flytte kunder til S/4HANA i skyen – den antatte destinasjonen for flertallet av SAPs ERP-brukere – motsier kompleksiteten i beslutninger når det gjelder programvarelisensiering, infrastruktur og forretningsprosesser, ifølge Gartner.

I den siste forskningen for å adressere fallgruvene i SAPs innsats for å få tusenvis av lokale brukere av ECC-systemet eller S/4HANA til skyen, sa Gartner, “realiteten er at migreringen ikke er så enkel som SAP og partnerne deres. krav.”

S/4HANA ble først lansert i 2015, som neste generasjon av den tyske leverandørens bedriftsapplikasjonsplattform, basert på sin egen minnedatabase. Selv om noen virksomheter har tatt steget til det nye systemet – enten lokalt eller i skyen – har mange flere ennå ikke migrert applikasjonene som deres drift er avhengig av. Gartner-forskere viste tidligere i år at 70 prosent av SAP-kunder stoler på ECC og ennå ikke har oppgradert til S/4HANA.

Ny forskning viser at kjøreretningen for S/4HANA-migrering er til skyen, gitt antallet som bruker skybaserte testmiljøer.

“Med S/4 HANA-applikasjonsarkitekturendringer fra ECC, er det en overgang fra ERP-systemer til skytjenester, hvor tilpasset ERP erstattes med konfigurerte, skyalternativer. Dette bevises av S/4 HANA test-og-utviklingsskymiljøer, som nå er betydelig flere enn lokale løsninger,” heter det i forskningsnotatet, medforfatter av Philip Dawson, visepresident i Gartner Research.

Samtidig var flertallet av S/4HANA-systemer som hadde flyttet til skyen pre-produksjonssystemer som fortsatt var i test- eller planleggingsfasen.

Dawson snakket til The Register, sa Dawson at løft og flytting av eksisterende applikasjoner til skyen var en “trojansk hest”-tilnærming til å flytte til skyen, med noen kostnadsfordeler, men færre forretningsfordeler.

“Det er overgangen, men å gå til applikasjonsmigreringen til S/4HANA er dette transformasjonstrinnet. Og min bunnlinje er her: du kan gjøre disse tingene sammen eller i rekkefølge, men vær oppmerksom på dem alle.

«Sparker du bare boksen nedover veien og sier hvordan moderniserer jeg den i skyen? Men hvis det er en treårig forpliktelse på den kontrakten, og så kommer du til S/4HANA i 2025 eller 2027, er det ikke så langt unna som folk tror,» sa han.

I mellomtiden gjenstår infrastrukturelle barrierer i overgangen til S/4HANA når det gjelder optimalisering til skyen, dimensjonering av databaser eller overføring av servicenivåavtaler og konfigurasjonsevne, sa han.

Tidlig i 2021 kunngjorde SAP RISE med SAP, et program utviklet for å tilby kundene «en hånd å riste» i en ordning som lovet en løft-og-skifting av gamle applikasjoner til skyen, og deretter forretningstransformasjonen og re-arkitekturen til flytte til S/4HANA. Den tyske leverandøren hevdet at prosessen var forenklet fordi den ledet forholdet i et partnerskap som inkluderte leverandører av skyinfrastruktur og kjente konsulenter og systemintegratorer.

Men Dawson hevdet at RISE med SAP ikke reduserte kompleksiteten for brukerne og kan ha lagt til et nytt lag.

“Det RISE med SAP har brakt til festen er et element av tilpasning som SAP vil være vert for seg selv på SAP Cloud. Så nå har du S/4 HANA som kjører på den offentlige skyen versus SAP Cloud eller RISE med SAP som kjører på den offentlige skyen. Da er det å få den sertifiseringen og pakkingen et ekstra sett med funksjonalitet som du må vurdere i prosjektet, sa han.

Mens Gartner påpeker kompleksiteten når det gjelder kommersiell ordning og infrastruktur, gjenstår brukerne å være overbevist om forretningsfordelene ved å flytte til S/4HANA i skyen. Fordi det ikke vil overføre tilpasningene bedrifter har skapt gjennom årene i ECC-systemene, vil de bli tvunget til å gå gjennom en forretningstransformasjon for å ta i bruk nye forretningsprosesser innebygd i S/4HANA. Forretningssaken for et slikt trekk er fortsatt utfordrende å gjøre, i det minste ifølge den tysktalende SAP-brukergruppen DSAG.

Etter lanseringen av RISE med SAP sa Thomas Saueressig, som leder SAP-styret innen produktutvikling, til The Register at SAP vil hjelpe bedrifter med å ta i bruk mer standardiserte prosesser på S/4HANA, men innrømmet at reisen kan være kompleks og ta en rekke år.

“Vi ønsker å gi [kunder] en hjelpende hånd nå for å flytte dem på en offentlig skyinfrastruktur som en tjeneste og hjelpe dem på vei, steg for steg med prosessintelligensen for å optimalisere prosessene,” sa han.

Til tross for SAPs innsats, virker analytikere og brukere mindre enn overbevist om at kompleksiteten viker for en mer enkel vei.